Bőséges étkezés ünnepek alatt…

A hosszú hideg és a természetben fellelhető táplálékban szegény téli időszak végét mindenki várja. A tavasz megérkezése feletti öröm együtt jár a bőségesebb étkezés lehetőségével. Az ősi tavasz ünnepek több napig tartottak és mindig bőséges étkezéssel,italfogyasztással jártak együtt.

Ez ma sincs másképp. Az ünnep magával hozza a pihenés lehetősége mellett az asztali örömök élvezetét,a fokozottabb alkoholfogyasztást. A kellemetlen következmények kivédésében hasznos társaink lehetnek a gyógynövények. Az Articsókát nálunk kevesen ismerik. Leveléből készült tea kíváló epehajtó,koleszterin csökkentő,májvédő,hatású. Emésztési panaszok (puffadás,reflux,zsírintolerancia,székrekedés,hasi fájdalom,hányinger jelentősen csökken. Az egyiptomi utifűmaghéj fogyasztása segít mint növényi rost,ezért hagyományos székrekedésre alkalmazzák,mellette vércukorszint  és koleszterinszint  csökkenő hatása is van. A máriatövis elsősorban a máj védelmére szolgál,de pozitív hatást gyakorol a hasnyálmirigy müködésére is,mert mindkét növény alkotórész az inzulin kiválasztását fokozza.A zöld tea alapú teák segítenek a zsír anyagcseréjében.

Kellemes ünnepeket kívánok !

Kata