„A látásod kitisztul, amint a szívedbe tekintesz.. Aki kifelé néz álmodik, aki befelé néz, fölébred.”

C.G.Jung

    ” Mindenkit szeress,ne sokban Bízz,ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,mint,hogy legyőzd,barátodat Szívedbe rejtsd,szidjanak hallgatásért,Ne beszédért.

/Shakespeare/


Mindenki lehet nagy ember,mert bárki képes másokat szolgálni.A szolgálathoz nem kell egyetemi végzettség.Nem kell hozzá egyeztetni az alanyt  az   állítmánnyal.Csak hálatelt szív kel hozzá,szeretettől áthatott lélek.


/Martin Luther King/


Az élet hasra esés….! És fenékre huppanás….! Bizony gyerekek….! Bohócok vagyunk,mind….! Mert először van a félelem,a fájdalom,a jaj Istenem…! És aztán a felszabadulás,a derű,a nevetés.


/Müller Péter/


Úgy kell bánni a szerelemmel,mint egy törékeny kismadárral,aki oda repül hozzád,beül a tenyeredbe. Nem zárhatod össze az öklödet,mert azzal szétlapíthatnád,megölnéd a túl szoros fogással. a szeretnek bizalomra van szüksége.Szabadon kell engedned a madarat,hogy szárnyaljon,és ha nem jön vissza,sosem volt a tiéd.Ha visszajön,amíg a kezed nyitva van,mindig a tied lesz.


/Brandon Bays/A hétköznapi dolgok csak nyugtalanítják az embert,de az igazi benső feszültséget, kielégületlenséget – egyszóval a boldogtalanságot – mindig az okozza ,hogy még nem vagyunk azok,akiknek lennünk kéne”.


/Müller Péter/


A barátságnak  négy formája van: a hősies ,az intim ,a szellemi, és a játékos.De igazi barátság mind a négyet egyesíti,s ezért nyugodtan mondható ,hogy ez a barátság négy dimenziója.A hősiesség az ,hogy feláldozom érte életemet,a szellemi az ,ahol együtt vagyok vele , az  a  szellemi világa, a  játék az ,hogy olyan vidáman  játszom  vele,mint a gyermek:az intim az,hogy feltárom magam.


/Hamvas Béla/


Ne keseredjünk el,ha szavunk bárkinél is süket fülekre talál.Különös dolog a lélek és az emberi lélek  csendje, sokszor esztendők is eltelhetnek,míg ….az elveszett mag megfogan benne.


/Tendzin Gjaco/


Ha segítik a gyereket abban,hogy harmóniában legyen a természettel és önmagával,ha a gyereket minden lehetséges módon támogatják,táplálják,bátorítják,,hogy természetes legyen és hogy önmaga legyen,hogy önmaga fénye lehessen, akkor a szeretet egyszerű dolog. …Akkor az ember egyszerűen szeretetteljes!

/Osho/


Ha énekelné,de a hangod nem bír szárnyalni,mindig jön valaki,akinek a hangja már szabadabban szól és veled énekel.És ekkor a te hangod is szárnyalni kezd. Ez a lelkek közötti kapcsolat titka.

/Haszid mondás/

” A jó párkapcsolat titka a jó magány. A jó családi élet titka sem a szüntelen zűrzavar, hanem az a tapintat, amelyben tisztelik egymás magányos perceit.”?

Müller Péter