Lélekterápia-Medismiley módszerrel

Munkám során több éves tapasztalatok alapján kifejlesztettem egy sajátos módszert, amelyek tudományos kutatásokra és tapasztalatokra épült.

Önismeret, személyiség és képességfejlesztő terápia. Sérült rendszerdinamikai kötések feltárása, feloldása, egyénre szabott egészség megőrző program.

Ennek segítségével sikerült számtalan krízis helyzetet kezelni,a tüneteket enyhíteni,a problémát megoldani.

Egyéni terápia:

Segítő beszélgetés, önismeret, személyiség képesség fejlesztés, sérült rendszerdinamikai kötések feltárása,feloldása.
Azoknak ajánlott, akik, személyiségükből adódóan nem szívesen mennek csoportba, olyan problémát szeretnének megoldani, amelyet nem szándékoznak megosztani másokkal.

 • negatív érzelmek, félelmek, szorongás leküzdésében
 • sérelmek feloldása
 • tudatos élet, pozitív szemléletváltás
 • pozitív énkép kialakítása
 • önismeret-, önbizalomhiány esetén
 • önmegvalósítás, személyiségfejlesztési problémák során
 • konfliktuskezelés
 • betegségek valós okainak feltárása
 • pánik, depresszió


„Ámulj a létezés csodáján, és örvendezz, hogy megélheted!”

„Ted Chiang”

Gyász feldolgozása:

 • Szerettünk,közeli hozzátartozónk, halála, elveszítése
 • munkahely elveszítése,munkahelyváltás
 • szakítás,válás
 • álom, egy remény, terv meg nem valósulása
 • vágyott várandósság meg nem történténése, vetélés,abortusz
 • háziállat elveszítése, eltűnése
 • költözés, új otthon, új ország
 • egy számunkra fontos dolog nem azt kaptuk, amit vagy ahogy jól esett volna nekünk,vagy veszteségélményt okozott.

„Csak azért sírok, mert a világból kimúlt, de a szívemben még mindig él.”

„Bill Watterson”

Párterápia:

 • párkapcsolati nehézségek
 • sikertelenségek okainak feltárása
 • A párkapcsolatnak is van ‘lelke’. A párterápiában ezzel a közös lélekkel dolgozunk az egyéneken és az ő élettörténeteiken keresztül.
 • Minden párkapcsolat fejlődési szakaszokon halad végig és ezek a szakaszok más-más kihívások elé állítják a résztvevőket.


Ha a kapcsolat bekövesedik, nem hajlandó vagy nem tudja lekövetni a változásokat és alkalmazkodni hozzájuk, párkapcsolati feszültségek merülnek fel.
Fontos megkülönböztetni egy pár életében, hogy a ‘befejezés’ nem feltétlenül jelenti a párkapcsolat teljes felbomlását. Jelentheti egy régi minta befejezését is, vagy valaminek az elengedését, ami gátolja a továbblépést egy még teljesebb fázisba.

Ha ezt a pár nem ismeri fel, könnyen lehet, hogy a befejezést szakításban vagy válásban élik meg. Ennek feltérképezésében segíthet a párterápia. Ha pedig mégis a szakítás vagy válás a megoldás, a párterápia segíthet a döntés meghozásában, a gyász feldolgozásában és a kapcsolat lezárásában.

„Egy párkapcsolat sokféle háborúságot, válságot, gyötrelmet rejthet magában. Hűtlenséget is. Hirtelen felszikrázó vad indulatokat. Mégis azt mondom, mindaddig érdemes csinálni, amíg a szív szeme átlát a viharok felhőin.”

„Müller Péter”


Családterápia:

Az életünkben a családunk a legfontosabb és legmeghatározóbb. Óriási erővel hat személyiségfejlődésünkre és kibontakozásunkra. Ugyanebből az okból kifolyólag az egyén számára nehezítő és betegítő tényezővé is válhat. Számos viselkedési probléma, szenvedély betegségek, illetve pszichoszomatikus betegségek mögött is gyakran a családi élet zavarai találhatóak meg. Az egyes családtagok élettörténetei nem értelmezhetőek önmagukban, hanem csakis összefüggéseiben a családi rendszer részeként.

A családban felmerülő konfliktusok, problémák vagy élethelyzetek megoldása is akkor hatékony, ha közösen történik – a család összes tagjával.

„A látásod kitisztul, amint a szívedbe tekintesz.. Aki kifelé néz álmodik, aki befelé néz, fölébred.”
„C.G.Jung”

Egyéni családállítás:

A családállítás terápiás módszer, amely a spiritualitás és a pszichoterápia határterületén helyezkedik el. Kidolgozása Bert Hellinger, német pszichoterapeuta nevéhez fűződik. Kutatásai során rájött, hogy a testi-lelki problémáink kialakulását nem érthetjük meg pusztán a saját életünk eseményei alapján, ugyanis sorsunk szorosan össze van fonódva a bővebb családunk tagjainak sorsával.


Az összes családtag egy rendszer része, amely több részei összegénél és bizonyos szabályszerűségek és törvények irányítják működését.


Mindössze három törvény van: az odatartozás-, a hely-, és a kiegyenlítődés törvénye. Akkor van Rend és jó élete az embernek, ha ezt a rendszert puzzle-ként szemléltetve a puzzle minden darabkája megvan és a saját helyén van.

A családállítás hagyományosan csoportban történik, de a medismiley módszer segítségével egyéni állításban egyedi technikával játszódik.


Ebben az esetben az állításon csak az állítást vezető és a kliens vannak jelen. Csoportos állítás esetében az egyes családtagokat a jelenlévő emberek képviselik, egyéni állításban erre a célra különböző tárgyakat használunk pl. kövek, párnák, bábuk, színes lapok, sakk tábla, házi állat. Az egyéni állítás rövidebb idő alatt elvégezhető mint a csoportos családállítás. Az ülés általában 1,5 órát vesz igénybe.

A csoportos állítással szemben könnyedséget jelenthet az is, hogy a problémát nem kell 5-12 másik ember előtt megosztani, hanem csak az állítást vezetővel. Néha a probléma jellege, vagy más okok gátolhatják azt, hogy a kliens csoportos terápiában akarja azt feldolgozni.
Az egyéni állításon van lehetőség megbeszélni az állításban feljött érzéseket, meglátásokat az állítást vezetővel. A hagyományos családállításban erre nincs lehetőség.

Az egyéni családfelállításban a családtagokat – a csoportos családfelállítással ellentétben – nem személyek képviselik, ezért fokozottabban érvényesül mind a családállítást kérő személyes jelenléte, közreműködése, mind pedig a családfelállító egyénhez köthető szakmai munkája. Így a családtagok megszemélyesítését, illetve az események ábrázolását más módon végezzük, azonban ez a technika is ugyanolyan hatékony, mint a csoportos családfelállítás.

„A múlt nyomokat hagyott a Földön, nekünk csupán az a dolgunk, hogy megfejtsük a jelentésüket.”
„Ted Chiang”

Családtervezés, meddőség:

A családtervezés napjainkra nagyon tudatossá vált, mégis számos tudatalatti ok a lélekben és pszichében gátolhatja annak tényleges bekövetkezését. A pszichés meddőség okai mindenkinél egyediek lehetnek. Sajnos napjainkban nagyon kevés meddőséggel küzdő nő és férfi jut el szakemberhez, kevesen ismerik fel lelki gátjaikat.


A várandóságnak lehetnek lelki akadályai is, amennyiben a vágyott baba spontán módon nem érkezik, végigcsinálják a meddőségi kivizsgálások sorozatát, és amikor már miden reményt feladtak, belevágnak a lombikbébi-programba, mely jó esetben sikerrel jár.

Testet-lelket gyötrő kezeléseket jelent mely magával hozza a szorongás tovább növelését a párkapcsolatot is próbára teszi,mindez nagyon sok pénzbe és időbe kerül. Ha valaki élete legnagyobb megrázkódtatásaként éli meg azt, ha nem képes teherbe esni, bármennyire is vágyik rá.

A sorozatos kudarcélmény rávetül a pszichére, gyakran önértékelési zavart, majd kisebbrendűségi érzést, párkapcsolati konfliktust generál. Az érintettek sokszor azt élik meg, hogy a környezetükben már mindenki áldott állapotban van, vagy babakocsit tol. Mindez még fájdalmasabbá teszi annak megélését, hogy még mindig nem telesült a „vágyunk”.

Az érzelmi válsághoz gyakran bűntudat érzése is társul, amiért nem tud örülni mások örömének.. Már nem csak értéktelenebbnek és kevesebbnek, hanem gonosznak is érzi önmagát. Ha rendszerszemléleten keresztül közelítjük a meddőséget, akkor kiderül az is, hogy a gyermekvállalás helyzete előhívja a szülőkben a saját születésük körüli élményeket, amelyekhez ha negatív érzelmek társulnak, ezek kihatnak a gyermekvállalásra is.

A siker az,ha megtaláljuk boldogulásunk útját. Ez lehet a meddőség megoldása gyermekáldás útján, de lehet a boldogság útja az örökbefogadás, vagy a gyermektelenség elfogadása is. A sorsunk meghatároz minket, és ha ezt nem fogadjuk el és értjük meg, nem tudjuk megélni a saját életünket.

Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni,”
„Carl Jung”

A terápiák 1-1.5- óra tartalmúak 12.000-15.000 Ft


Ha szeretnéd, hogy a felszínre kerüljenek a tudatalatt gátló blokkok, hitrendszerek, családi minták, akkor szeretettel várlak egyéni konzultációra.


Kati
Fülakupunktúrás Addiktológus Természetgyógyász, masszázsterapeuta, családterapeuta,párterapeuta, tape terapeuta