Tigris cica és a pillangó…

Tigris, a cica, mindennap elragadtatva üldögélt az ablakban, mert számára az ablak egy varázslatos kapu volt a külvilágba. A magasra ugró fűzfalevelek, a daloló madarak, és az égig érő fák mind mind lekötötték a figyelmét. Ahogy a nap sugarai átszűrődtek a szőrén, úgy érezte, mintha a természet maga szólítaná.

Az ablakpárkány az ő kis személyes oázisa lett. Itt érezte magát legbiztonságosabbnak és legboldogabbnak. Szemeiben a kíváncsiság ragyogott, ahogy a külvilágot figyelte. A lágy szellő simogatta a bundáját, és ő boldogan dorombolt válaszul.

Egy nap, amikor Tigris az ablakban üldögélt, észrevett egy kis pillangót, amint könnyedén suhant el mellette. A pillangó tündöklő színei megcsillantak a napfényben, és Tigris szívét boldogság és kíváncsiság töltötte el. Az ablaküveg mögötti kapcsolatuk kezdetét vette.

Tigris minden nap izgatottan várta, hogy a pillangó ismét megjelenjen. Így történt, hogy a cica és a pillangó barátságot kötöttek. A pillangó néha az ablakon belül táncolt, és Tigris boldogan ugrándozott utána. A cica és a pillangó együtt játszottak és megosztottak pillanatokat az ablakpárkányon.

Így teltek a napok, ahol a tigriscica és a pillangó, két különböző világ képviselője, megtalálták a közös harmóniát az ablaküveg mögött. Az ablak nemcsak egy fizikai határ volt számukra, hanem egy csodálatos kapocs a természet és az otthon között.

Azóta is a cica és a kis pillangó barátok maradtak. Az ablaküveg mögötti találkozásuk szorosabbra fűzte a kapcsolatukat, és mindennap találnak időt arra, hogy együtt legyenek. Tigris már alig várja, hogy kinyissa az ablakot, és megtalálja a kis színes pillangót, amint széllel száll a levegőben.

A cica és a pillangó együtt felfedezik a külvilágot, még ha az ablak üvegén keresztül is. Tigris sokszor üldögél az ablakpárkányon, és figyeli, ahogy a pillangó szabadon száll a virágok között. A pillangó pedig néha letelepszik az ablakpárkányra, mintha elmondaná, mennyire örül annak, hogy együtt lehetnek.

Ez a barátság nem csak az ablaküveg mögött él, hanem az egész otthont is megtölti örömmel és boldogsággal. Tigris és a pillangó megtanították egymásnak, hogy a barátság nem ismer határokat, és mindannyiunk számára elérhető a legváratlanabb helyeken is. És így, az ablakpárkány egy cica és egy színes pillangó barátságának színhelyévé vált, ahol a két különleges lény együtt élvezi a természet és az otthon varázsát.

/Kati Tóth/